Reportaža z VIDEOM: Srečna NAGRAJENKA Lana že uživa v svoji VRTNI OAZI na terasi!

23. 7. 2019 Promocijsko sporočilo

Nagradni natečaj, na katerem smo za nagrado obljubili sanjsko ureditev balkona ali terase, je zaključen, naša nagrajenka pa je Lana Thaler Oblak, ki nas je vsa presrečna že povabila na svoj novi urbani terasni vrt, kjer smo o vsem skupaj malo poklepetali in posneli tudi video.

Pri Lani je bilo vzdušje na terasi čudovito, le kako tudi ne bi bilo, ko pa je bil ambient tako zelo prijeten, razvajajoč in dišeč po izbranih dišavnicah!

Urbani vrtiček je Lani uredilo podjetje VIP Trade, ki je poskrbelo, da je prej skorajda zapuščena terasa postala popoln kotiček za gojenje rastlin, sprostitev, počitek, druženje in zabavo. Vanja Gorišek iz podjetja nam je med drugim povedal: »V korita smo nasadili rastline po Lanini želji. Poleg dišavnic, kot so meta, origano, timijan, še japonski javor in pisanolistni bršljan, ki bo v kratkem na terasi omogočal lepo senco.« Kaj vse je še povedal o ureditvi Laninega urbanega vrtička, pa si oglejte spodaj v reportažnem videu.

Lana ni skrivala navdušenja nad svojo novo pridobitvijo, urbano vrtno oazo, nadvse pa se je razveselila tudi kuhinjskega kompostnika Bokashi Organko 2, ki ji ga je ob tej priložnosti v dar izročila Maša Kolmančič iz podjetja Skaza.

Lana nam je zaupala, kako komaj čaka, da se bo predala urbanemu vrtičkanju in na terasi gostila prijateljice, ki jih bo razvajala s pijačami in jedmi, obogatenimi z dišavnicami naravnost s svojega vrtička. Pri gojenju začimb in drugih rastlin na vrtu pa ji bo zelo pomagal kuhinjski kompostnik Bokashi Organko 2, saj jih bo pridno zalivala s fermentacijsko tekočino, povsem naravnim gnojilom, ki bo nastajalo v kompostniku. Medtem ko bo biološke odpadke ločevala v tem kompostniku, bo z njimi ustvarjala osnovo za domači kompost za svoje rastline ter jih tako več kot odlično nahranila z vsemi potrebnimi snovmi za rast. Uživanje v urbani vrtni oazi se za Lano lahko torej začne!