Riževi mafini s špinačo in trdo kuhanim jajcem

17. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Riževi mafini s špinačo in trdo kuhanim jajcem (foto: revija čarovnija okusa)
revija čarovnija okusa

Te ameriške poslastice so se že dodobra udomačile, poizkusite jih slane!

Sestavine za približno 6 mafinov

  • 1 majhna olupljena čebula
  • 2 žlici masla
  • 100 g špinače ali 125 g odtajane zamrznjene špinače
  • 80 ml smetane
  • sol
  • 1 iztisnjen strok česna
  • poper
  • 2 vrečki kuhanega riža
  • 2 jajci
  • 125 g fete
  • 3 trdo kuhana jajca

Priprava

Čebulo drobno sesekljajte in jo stekleno popražite. Špinače liste oplaknite, jih sesekljajte, dodajte čebuli in malce podušite. Pri zamrznjeni špinači ravnajte enako. Na koncu dodajte smetano, vse skupaj lahno začinite s soljo in poprom ter še z iztisnjenim česnom. Ne kuhajte več.

Riž stresite v skledo ter mu primešajte ohlajeno špinačo in razžvrkljani jajci. Feto oplaknite, obrišite in polovico drobno nastrgajte. Drugo polovico zrežite na drobne kocke. Jajca olupite in jih zrežite na šestine. Sirove kocke primešajte riževi mešanici. Po vdolbinicah modela za mafine porazdelite nekaj riža, obložite s polovicami jajc in te pokrijte s preostalim rižem. Povrhu razporedite še preostala jajca in mafine potresite s sirom. Približno 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

Čas priprave:  približno 50 minut

Na mafin približno 260 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 20 g

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ