Rižota z beluši

18. 4. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rižota z beluši (foto: profimedia)
profimedia

Beluši - izvrstni spremljevalci pomladnega čiščenja telesa

Za 4 osebe potrebujete

  • 200 g okroglozrnatega riža
  • 1 strok česna
  • 1 šalotko
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 800 ml kokošje juhe
  • sol
  • sveže mleti poper
  • 100 g zelenih belušev
  • 50 g češnjevih paradižnikov
  • 50 g bučk
  • 2 žlici nastrganega parmezana
  • 1 mlado čebulo

Priprava

Riž oplaknite.

Česen in šalotko olupite ter oboje popražite na vročem oljčnem olju. Dodajte riž, ga malce popražite in nato prilijte kokošjo juho. Vse skupaj začinite s soljo in poprom ter zavrite. Pustite lahno vreti približno 10 minut.

Beluše očistite in jim odstranite olesenele dele. Nato jih zrežite na manjše koščke. Paradižnike ter bučke oplaknite in zrežite. Zelenjavo dodajte rižu in jo kuhajte, dokler se ne zmehča.

Kuhani rižoti dodajte nastrgan parmezan in ga pustite, da se stopi. Postrezite jo s sesekljano mlado čebulo.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek