
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 žlice olivnega olja
- 2 stroka česna
- 400 g riža za rižoto
- 2 šalotki
- 200 ml belega vina
- 400 g morskih sadežev
- 1 osrednji del belušne zelene
- 250 ml perutninske juhe
- 100 g parmezana
- 80 g masla
- sol, sveže mleti poper
- rukolo
Priprava:
1 V kozici segrejte 2 žlici olja in na njem na hitro popražite riž. Dodajte sesekljano šalotko in jo malce popražite. Nato prilijte 100 ml vode in temperature znižajte na minimum.
2 V ponvi segrejte preostalo olje in nanj postopoma stresite očiščene in na koščke zrezane morske sadeže, drobno sesekljano zeleno in strt česen. Na koncu primešajte še juho in nato vse skupaj primešajte rižu.
3 Vsakič, ko izpari tekočina, rižu dodajte novo zajemalko vroče vode, in riž tako skuhajte do mehkega. Kozico odstavite in rižoti primešajte nastrgan parmezan in maslo. Začinite jo s soljo in poprom ter postrezite z rukolo.
Foto: Profimedia