Rožnato pečen jagnječji kare

21. 3. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rožnato pečen jagnječji kare

Na velikonočni mizi ima prav zagotovo posebno mesto kos pečenega mesa. Letos si pripravite odličen jagnječji kare.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kg jagnječjega kareja
  • sol, poper
  • 1 kg krompirja
  • 3 stroke česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 vejico rožmarina
  • 2 žlici sesekljanega timijana
  • 400 g korenja
  • 1 jabolko
  • 2 žlici masla
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja

Priprava:

Pečico segrejte na 250 stopinj (ventilatorsko na 230). Meso oplaknite, osušite in začinite. Krompir operite, olupite in zrežite na krhlje. 2 stroka česna olupite in zrežite na rezine.

Meso položite v pekač, z mastno stranjo navzgor. Dodajte krompir, olje in zelišča ter vse začinite. V pečici pecite približno 20 minut. Nato krompir premešajte in dodajte česen.

Olupljeno korenje in jabolko narežite na rezine. Segrejte maslo, dodajte korenje in ga solite. Posujte ga s sladkorjem in rahlo karamelizirajte. Dodajte neolupljen česen in pražite približno 12 minut. Po 10 minutah dodajte jabolko. Korenje začinite, odstranite česen in primešajte peteršilj. Kare zrežite na kose ter ga postrezite s krompirjem in korenjem.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 710 kcal, beljakovine: 57 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 42 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord