Rumpsteak s čebulo in pivsko omako

15. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rumpsteak s čebulo in pivsko omako

Pristno – na pivovarski način

Za 4 osebe potrebujete

  • 5 čebul
  • 6 žlic olja
  • 1 žličko paradižnikove mezge
  • 250 g temnega piva
  • 150 ml juhe
  • 1 noževo konico mletega pimenta
  • 1 noževo konico mletih klinčkov
  • 4 rumpsteake (po 180 g)
  • sol, poper
  • mleto papriko
  • malce temnega sredstva za zgoščevanje omak
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja

Priprava

Čebule olupite. Eno zrežite na drobne kocke, preostale pa na tanke obročke. V posodi segrejte 2 žlici olja in na njem stekleno popražite čebulne kocke. Dodajte paradižnikovo mezgo in jo na hitro podušite. Med mešanjem zalijte z juho in pivom. Dodajte piment, klinčke in pustite, da omaka v odprti posodi lahno vre približno 10 minut.

V vmesnem času osušite zrezke. V ponvi segrejte 2 žlici olja. Na njem med mešanjem zlatorjavo popecite čebulne obroče in jih začinite s soljo, poprom in mleto papriko.

V drugi ponvi segrejte preostalo olje. Na njem z obeh strani dobro popecite steake. Zmanjšajte temperaturo in steake glede na želeno prepečenost z vsake strani pecite še 2 do 3 minute. Nato jih začinite s soljo in poprom.

Omako zgostite z zgoščevalcem in jo začinite s soljo in poprom. Steake postrezite s čebulo in jih potresite s peteršiljem. Zraven tekne ocvrt krompirček.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 410 kcal, beljakovine: 40 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek