Seitan po dunajsko in krompir z ohrovtom

Seitan po dunajsko in krompir z ohrovtom (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
9. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Seitan ali pšenično meso sestavljajo rastlinske beljakovine, natančneje glutenske beljakovine iz pšeničnih zrn, ki jih pripravimo z izpiranjem škroba iz polnovredne pšenične moke.

Sestavine:

  • seitan
  • krompir
  • ohrovt
  • korenje
  • čebula
  • česen
  • sol
  • poper
  • sojina omaka
  • koruzni škrob
  • moka
  • drobtine
  • kajenski poper
  • kurkuma
  • drobnjak
  • česen
  • voda

Priprava:

Seitan spaniramo v zmesi vode, koruznega škroba, začimb in ga povaljamo v drobtinah. Maso naredimo gostote za 'šmorn'. Ocvremo. Lahko ga spečemo tudi v pečici. Za prilogo čebulo popražimo na olju, solimo, ko postekleni, dodamo narezano korenje in ohrovt. Dušimo, da se lepo razpusti, vmes malce zalijemo z vodo, solimo, popramo, dodamo česen in malce sojine omake. Dodamo krompir, kuhan v kosih.

Recept je prispevala Jasmina Hrastovec – avtorica bloga Minci kuha (mincikuha.blogspot.com), na katerem objavlja recepte jedi, ki so cenovno dostopne vsem ljubiteljem dobre domače hrane.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri