Skandinavska ribja solata

Skandinavska ribja solata (foto: Profimedia) Profimedia
27. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Pridih Skandinavije med okusnim obrokom...

Za 4 osebe potrebujete:

  • ¼ rdeče čebule
  • 3 žlice zrnate gorčice
  • 4 vejice koprca
  • 3 žlice medu
  • 10 žlic olivnega olja
  • 200 g krompirja
  • 600 g stročjega graha
  • 100 g kumare
  • 100 g redkvic
  • 400 g fileja dimljene postrvi ali skuše
  • 2 solatna srčka
  • 40 g kaper
  • sol, poper

Priprava:

1 Olupljeno rdečo čebulo drobno sesekljajte. Stresite jo v skledo, dodajte gorčico, sesekljan koprc, med in olivno olje. Dodajte še sol in poper. Krompir 20 minut kuhajte v vreli slani vodi, ga odcedite in počakajte, da se ohladi. Stročji grah 1 minuto kuhajte v vreli slani vodi, nato pa ga ohladite pod tekočo hladno vodo.

2 Krompir zrežite na rezine in jih dodajte polivki. Stročji grah prepolovite. Očistite kumaro in redkvice. Oboje zrežite na tanke rezine.

3 Dimljeno ribo razdelite na 4 kose. Solato zrežite na trakove, jih stresite v skledo in dodajte krompir, redkvice, kumaro in grah. Povrhu razporedite filet dimljene ribe in solato potresite s kaprami.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri