Skutina torta Monetov ribnik

Skutina torta Monetov ribnik (foto: Japan Today) Japan Today
6. 6. 2020

Claude Monet (1840–1926), slavni francoski impresionistični slikar, je verjetno najbolj znan po veliki seriji slik (okoli 250) vodnih lilij, ki so krasile ribnik za njegovo hišo v kraju Giverny, 80 km severno od Pariza.

Slike vodnih lilij krasijo številne muzeje ter imajo občudovalce po vsem svetu. Slikarjeva hiša je danes muzej ter jo prav zaradi ribnika in cvetličnega vrta obišče ogromno obiskovalcev. Na Japonskem v kraju Seki (prefektura Gifu) pa se nahaja majhen ribnik, ki izjemno spominja na Monetove mojstrovine ter je postal prav zaradi tega turistična atrakcija.

Tisti, ki so obiskali oba kraja, prisegajo, da ribnik na Japonskem bolj spominja na Monetove slike kot pa originalni.

profimedia


Japonci, so šli še korak dlje ter ustvarili skutino torto, ki z okrašeno glazuro na sladici zgleda kot ribnik, ki ga je ustvaril Monet. Izjemno estetska torta je premazana z zmesjo iz želatine z breskovo vodo, likerja blue curacao, zeliščne vode ter naravne zelene barve.

Če imate kaj umetniške žilice in radi ustvarjate v kuhinji, je to kot nalašč za vas. Naredite svojo sladko repliko umetniške mojstrovine in sploh ni nujno, da je Monetov ribnik. Na torti lahko replicirate tudi kakšnega drugega umetnika na primer Van Gogha in njegove sončnice ali zvezdnato nebo.