Skutna torta z jagodami

22. 4. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Skutna torta z jagodami

Prava paša za oči, nos in seveda usta!

Za približno 14 kosov potrebujete

• 250 g moke

• 250 g sladkorja

• 140 g masla

• 3 jajca

• sok in naribana lupina 1 biolimete

• 35 g zmletih mandljev

• 10 listov želatine

• 650 g jagod

• 350 g kremnega sirčka (ali pasirane skute)

• 250 g smetane

• 6 žlic jagodne marmelade

Priprava

210 g moke, 65 g sladkorja in maslo zgnetite v gladko testo. Testo postavite v hladilnik za 30 minut. Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170). Testo razvaljajte in z njim obložite dno namaščenega pekača za torto (premera 24 cm). Testo z vilicami večkrat prebodite in ga v pečici pecite približno 13 minut.

Jajca in 50 g sladkorja stepajte 5 minut in primešajte 1 žličko limetine lupine. Zmešajte 40 g moke in mandlje, dodajte jajčni kremi in dobro zmešajte. Pekač za torto (premera 20 cm) obložite s papirjem za peko in po dnu razmažite testo. V pečici ga pecite od 15 do 18 minut in ga nato ohladite.

Največja napaka, ki jo mnogi naredijo pri nakupu poceni letalskih vozovnic

Želatino namočite. Pripravite jagode in jih prihranite 50 g. Preostale jagode narežite na koščke in jih zmeljite skupaj z limetino lupino, sokom in 135 g sladkorja. Dve tretjini jagodnega pireja zmešajte s kremnim sirčkom. Sedem listov želatine ožmite in vmešajte v jagodno kremo. Ko začne želatina delovati, čvrsto stepite smetano in jo vmešajte v kremo. Preostalo želatino raztopite in jo vmešajte v preostali jagodni pire.

Krhko testo premažite z marmelado in nanj položite biskvit. Podlago objemite s tortnim obročem. Skutno in smetanovo kremo vlijte v model in ju med seboj pomešajte, da nastane marmorni vzorec. Torto postavite v hladilnik za najmanj 2 uri in jo okrasite s preostalimi jagodami.

Čas priprave: približno 4 ure 10 minut.

Na kos: približno 430 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 42 g.

Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl