Rdeča pesa v vlogi sladice...
Za 12 kosov potrebujete:
- 75 g izkoščičenih datljev
- 75 g mletih mandljev
- 20 g kokosove moke
- 10 g drobno mlete želatine
- 100 ml smetane
- 200 g kremnega smetanovega namaza
- 250 g pasirane skute
- 80 g sladkorja v prahu
- sok in lupinico 1 bio limone
- 200 g rdeče pese (kuhane v lupine)
- zamrznjene maline za okrasitev
- kokosove ostružke za okrasitev
- posušene neškropljene vrtnice za okrasitev
Priprava:
1 Datlje prelijte z vrelo vodo in jih dajte v blender. Dodajte mlete mandlje in kokosovo moko ter vse skupaj gladko zmeljite. Tortni model (premera 18 cm) obložite s papirjem za peko in ob dno modla zatisnite datljevo mešanico.
2 Želatino za 10 minut namočite v 30 ml hladne vode. Segrejte smetano (ne sme vreti) in v njej med mešanjem stopite želatino. Smetanovemu kremnemu namazu primešajte skuto, sladkor in limonino lupinico. Postopoma dodajte smetano z želatino (ohlajena naj bo na približno 40 stopinj). Polovico kreme razporedite po datljevem dnu in torto za 1 do 2 uri postavite v hladilnik.
3 Preostali kremi dodajte kocke olupljene pese in limonov sok. Gladko zmešajte in porazdelite po spodnji kremi. Torto nato za vsaj 3 ure postavite v hladilnik. Okrasite jo z malinami, kokosovimi ostružki in posušenimi vrtnicami.