Tako slastne ... Obožujemo jih!
ČOKOLADNI BOMBONITako kremni, da se kar stopijo v ustih.Za 20 kosov potrebujete:• 60 g temne čokolade • 280 g sladkorja• 3 žlice glukoznega sirupa • 100 g smetane • 30 g maslaPriprava: 1. Kuverturo drobno sesekljajte z velikim kuhinjskim nožem. V srednje veliki kozici zmešajte sladkor, sirup in smetano ter vse skupaj pustite stati približno 15 minut. Sladkorno maso nato zavrite. Dodajte maslo in jo pustite lahno vreti, dokler ne doseže 115 stopinj. Takrat kozico odstavite in smetani primešajte kuverturo. 2. Maso s kuhalnico mešajte toliko časa, da se začne strjevati. Nato jo prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, tako da bo visoka približno 1,5 cm. Pekač čez noč postavite v hladilnik.3. Naslednji dan izrežite majhne figurice (na primer zvezdice, smreke, angele, lune). Previdno jih zložite v majhne škatle, jih zaprite in jih okrasite z okrasnim papirjem.Čas priprave: približno 45 minut + hlajenje 10 ur.Na kos: približno 100 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 18 g.