Sladice brez peke

29. 1. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 3

VISKIJEVI TOFIJI

Za 40 kosov potrebujete:

• 250 g sladkorja
• 250 g smetane
• 50 g masla
• 100 ml viskija

Priprava:

1. V kozici zavrite sladkor, smetano in maslo. Vse skupaj naj na nizki temperaturi lahno vre približno 60 minut. Občasno premešajte. Na koncu prilijte še viski in vse skupaj pustite lahno vreti še približno 30 minut.

2. Nato preverite, ali ima masa pravo konsistenco. V skledico z ledeno hladno vodo kanite žličko karamelne mase in počakajte, da se malce ohladi. S prsti zvaljajte kroglico. Če je masa še tekoča in se ne da oblikovati, jo kuhajte še približno 10 minut.

3. Maso prelijte v model (20 x 15 cm), obložen s prozorno folijo in jo za 4 ure postavite v hladilnik. Nato maso z naoljenim nožem narežite na majhne kocke. Tofije zavijte v kose celofana, ki naj bodo trikrat večji od kock. Zvijte bombončke. Po želji jih porazdelite po darilnih škatlicah ali pločevinkah ali pa jih obesite na trakce in z njimi okrasite novoletno drevesce.

Čas priprave: približno 2 uri in 10 minut.
Na kos: približno 60 kcal, beljakovine: 0 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 6 g.ti: 6 g.