Okus, ki ga zlahka ne boste pozabili!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 jajca
- 250 g sladkorja
- 750 ml mleka
- 3 žličke instant kave
- 20 g kakava
- 60 g maslenih piškotov
- 125 ml amaretta
- 50 g temne čokolade
- meliso za okrasitev
Priprava:
1 Ločite beljake od rumenjakov. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem nad vročo vodno kopeljo. Dodajte mleko, segrejte mešanico in ji na koncu primešajte še kakav in kavo. Nato naj se ohladi.
2 Iz beljakov stepite trd sneg in ga nežno vmešajte v jajčno kremo. Počasi prilijte amaretto, dodajte zdrobljene piškote in vse skupaj premešajte. Mešanico prelijte v kovinsko skledo in sladoled za nekaj ur postavite v zamrzovalnik, da se strdi. Postrezite ga v steklenih skodelicah in okrasite z nastrgano čokolado in meliso.
Foto: Profimedia