Slastna lešnikova tortica z nutelo

Slastna lešnikova tortica z nutelo (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
15. 10. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Nutelo, ki je narejena iz zmletih lešnikov, kakava in mleka, so razvili v Italiji med drugo svetovno vojno, da bi iz skopih zalog dobili več čokolade. Preplet mlečne čokolade in lešnikov najdemo tudi v gianduji, čokoladni kremi z lešniki, ki so jo v 19. stoletju ustvarili v Torinu in je prednica nutele.

Sestavine za 2 skodelici

  • 2 žlici masla
  • 50 g nutele
  • 1 jajce velikosti L
  • 2 žlici mleka
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka
  • 3 žlice sladkorja
  • 6 žlic moke z dodanim sredstvom za vzhajanje
  • ščepec soli
  • po želji 40 g nasekljanih lešnikov, po želji praženih

Priprava

V veliki skodelici zmešamo maslo in nutelo. 20–30 sekund ju segrevamo v mikrovalovni pečici, da se raztopita.

Z vilicami primešamo najprej jajce, nato pa mleko, vaniljev izvleček in sladkor. Dodamo moko in sol. Zmešamo, da dobimo gladko testo. Vmešamo nasekljane lešnike.

Testo razdelimo v dve skodelici. Vsako posebej damo v mikrovalovno pečico za minuto in pol do dve minuti in pol, da testo naraste in postane čvrsto.

Predlogi za okrasitev: stepena smetana, nutela, krema iz penic, ganaš z mlečno čokolado, karamelna omaka, sladkor v prahu, nasekljani lešniki ali sveže maline.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: nutela sladica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri