Sreča je nekaj okroglega. In danes pečemo rulade.
Brusnična rulada z marmoriranim biskvitomZa 12 kosov potrebujete:Za biskvit:• 4 jajca • 110 g sladkorja• 100 g moke • 30 g škroba• 1 žličko pecilnega praška• 2 žlici praška za malinov napitek (instant)Za kremo:• 300 g smetane • 2 zavitka utrjevalca smetane • 250 g skute• 60 g sladkorja v prahu • 2 žlici limonovega soka• 100 g vloženih brusnicPriprava:1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Pekač obložite s papirjem za peko. Ločite rumenjake od beljakov. Beljakom dodajte 50 g sladkorja in stepite trd sneg. Rumenjake penasto zmešajte z 2 žlicama vode in 60 g sladkorja. Prekrijte jih s snegom. Na sneg presejte moko, škrob in pecilni prašek ter vse skupaj zmešajte. Prašek za malinov napitek zmešajte z 1 žličko vode. Nato primešajte 3 do 4 žlice testa. Preostalo testo porazdelite po pekaču in ga nato marmorirajte z rdečim testom. Biskvit pecite približno 12 minut. Nato ga prevrnite na kuhinjsko krpo, posuto s sladkorjem. Odstranite papir, biskvit tesno zvijte in počakajte, da se ohladi.2. Smetani dodajte utrjevalec in jo čvrsto stepite. Zmešajte skuto, sladkor v prahu in limonov sok. Primešajte smetano. Biskvit razgrnite in po njem porazdelite kremo in brusnice. Zvijte nazaj in rulado za 2 uri postavite v hladilnik.Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 28 g.