Slive v rdečem vinu

2. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Slive v rdečem vinu (foto: Profimedia)
Profimedia

Vino in slive ... Zveni odlično!

Za 5 kozarcev po 500 ml potrebujete:

  • 1,5 kg sliv
  • 400 ml rdečega vina
  • 200 ml jabolčnega kisa
  • 750 g sladkorja
  • 1 paličico cimeta
  • 100 ml ruma

Priprava:

1 Operite slive, jih prepolovite in odstranite koščice. Vino in kis zlijte v kozico, dodajte sladkor in cimet ter vse skupaj zavrite. Dodajte slive, jih malce pokuhajte in nato počakajte, da se ohladijo. Nato primešajte rum.

2 Slive s sokom razporedite po čistih kozarcih, jih zaprite in postavite v lonec. Prilijte toliko vode, da bo segala skoraj do roba pokrovčka, in jih 10 minut kuhajte pri 180 stopinjah. Nato jih vzemite iz lonca, obrnite in počakajte, da se ohladijo.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"