Slive in drobljenec - vedno dobra izbira!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 500 g moke
- 150 g sladkorja v prahu
- 350 g masla
- 1 jajce
- 1 žličko nastrgane limonine lupinice
Za nadev: - 500 ml mleka
- 100 g sladkorja
- 80 g praška za vaniljev puding
- 500 g sliv
Za drobljenec: - 250 g moke
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 125 g masla
- 100 g kristalnega sladkorja
- jajce
Priprava:
1 Moko in sladkor v prahu presejte na delovno površino, dodajte koščke masla, jajce in limonino lupinico. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 30 minut postavite v hladilnik. Testo nato razvaljajte, z njim obložite tortni model in oblikujte tudi višji rob.
2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo. Po kuhanju jo ohladite z mešanjem in jo nato prelijte po testu. Slive oplaknite, jih prepolovite in odstranite koščice.
3 Za pripravo drobljenca med prsti pregnetite mešanico moke, pecilnega praška, masla, sladkorja in jajca.
4 Kremo prekrijte s slivami in jih potresite z drobljencem. Nato ga 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.