Slivov drobljenec

Slivov drobljenec (foto: Profimedia) Profimedia
19. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Slive in drobljenec - vedno dobra izbira!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 500 g moke
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 350 g masla
  • 1 jajce
  • 1 žličko nastrgane limonine lupinice

    Za nadev:
  • 500 ml mleka
  • 100 g sladkorja
  • 80 g praška za vaniljev puding
  • 500 g sliv

    Za drobljenec:
  • 250 g moke
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 125 g masla
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • jajce


Priprava:

1 Moko in sladkor v prahu presejte na delovno površino, dodajte koščke masla, jajce in limonino lupinico. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 30 minut postavite v hladilnik. Testo nato razvaljajte, z njim obložite tortni model in oblikujte tudi višji rob.

2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo. Po kuhanju jo ohladite z mešanjem in jo nato prelijte po testu. Slive oplaknite, jih prepolovite in odstranite koščice.

3 Za pripravo drobljenca med prsti pregnetite mešanico moke, pecilnega praška, masla, sladkorja in jajca.

4 Kremo prekrijte s slivami in jih potresite z drobljencem. Nato ga 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri