Slivov drobljenec

19. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Slivov drobljenec (foto: Profimedia)
Profimedia

Slive in drobljenec - vedno dobra izbira!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 500 g moke
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 350 g masla
  • 1 jajce
  • 1 žličko nastrgane limonine lupinice

    Za nadev:
  • 500 ml mleka
  • 100 g sladkorja
  • 80 g praška za vaniljev puding
  • 500 g sliv

    Za drobljenec:
  • 250 g moke
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 125 g masla
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • jajce


Priprava:

1 Moko in sladkor v prahu presejte na delovno površino, dodajte koščke masla, jajce in limonino lupinico. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 30 minut postavite v hladilnik. Testo nato razvaljajte, z njim obložite tortni model in oblikujte tudi višji rob.

2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo. Po kuhanju jo ohladite z mešanjem in jo nato prelijte po testu. Slive oplaknite, jih prepolovite in odstranite koščice.

3 Za pripravo drobljenca med prsti pregnetite mešanico moke, pecilnega praška, masla, sladkorja in jajca.

4 Kremo prekrijte s slivami in jih potresite z drobljencem. Nato ga 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"