Pripravljen je bliskovito hitro in vedno uspe
Za 12 kosov potrebujete
Za testo:
- 100 g masla
- rumenjak
- 1 ščepec soli
- 1 vaniljev sladkor
- 75 g sladkorja
- 200 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
Poleg tega:
- 125 g smetane
- 1 jajce
- 100 g sladkorja
- 100 g mletih mandljev (olupljenih)
- 500 g sliv
- 1 žlico sladkorja v prahu
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). V skledo stresite maslo, rumenjak, sol, vaniljev sladkor in sladkor ter vse skupaj penasto stepite z metlico za sneg. Zmešajte moko in pecilni prašek ter mešanico postopoma primešajte. Testo razvaljajte in z njim obložite namaščen model za pite (premera 24 cm) ter oblikujte rob.
Dobro zmešajte smetano, jajce, sladkor in mlete mandlje. Prelijte po testu.
Slive oplaknite, jih odcedite in po dolgem prepolovite ter odstranite koščico. Polovice sliv z odrezano stranjo navzgor položite na nadev. Potresite jih s sladkorjem v prahu in kolač pecite približno 45 minut. Po koncu peke ga vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi.
Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.
Na kos: približno 300 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 33 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?