Veliko sadja, veliko arome
Za 12 kosov potrebujete
Za dno
- 150 g masla
- 250 g moke
- 50 g rjavega sladkorja
- 2 rumenjaka
- 1 ščepec soli
- 1–3 žlice mleka
Za oblogo
- 3 žlice drobtin
- 1,2 kg sliv
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 noževo konico mletih klinčkov
- 3 žlice slivovke
- 50 g mandljevih lističev
- 75 g masla
Priprava
V skledo denite vse sestavine za dno pite in jih zgnetite v krhko testo. Nato z njim približno pol centimetra debelo obložite tortni model (premera 26 cm) in ga posujte z drobtinami. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Slive oplaknite, jih prepolovite in jim odstranite koščice ter jih v vrhovih nekoliko zarežite. Nato jih, kot bi polagali strešnike, s prepolovljeno stranjo navzgor položite na testo.
Zmešajte rjavi sladkor in mlete klinčke ter mešanico potresite po slivah. Nakapajte s slivovko. Po piti razporedite še mandljeve lističe in koščke masla ter jo pecite 30 do 35 minut. Po koncu peke jo vzemite iz pečice in počakajte, da se popolnoma ohladi.
Čas priprave: približno 80 minut.
Na kos: približno 350 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 37 g.