Smrtno nevarna živila: Od živih hobotnic do "nedolžnih" sadežev (ki ste jih zagotovo že jedli)

28. 6. 2022
Deli
9 / 14
Profimedia

Surovi indijski oreščki

Morda ste presenečeni, da se je ta priljubljeni prigrizek znašel na seznamu. Surovi in nepredelani oreščki so res lahko zdravju nevarni, saj vsebujejo urushiol, kemikalijo, ki jo najdemo tudi v strupenem bršljanu. Lahko se pojavijo "le" kožni izpuščaji, toda v večjih odmerkih je smrtonosna. 

K sreči so oreščki, ki jih kupimo v trgovini – čeprav so prav tako pogosto označeni kot surovi (raw) – toplotno obdelani (kuhani) in varni za uživanje.

Ste že poslušali Aktivni podkast? Najdete ga TUKAJ

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?