Okusen obrok z vitamini...
Za 4 osebe potrebujete:
- 150 g drobne leče
- 100 g korenja
- 80 g korenine peteršilja
- 1 manjšo čebulo
- 200 g sladkega krompirja
- olivno olje
- sol, sveže mleti črni poper
- 3 vejice rožmarina
- 4 vejice peteršilja
- 50 g rukole
Priprava:
1 Lečo čez noč namočite v hladni vodi. Očistite korenje, korenino peteršilja, sladki krompir in čebulo. Sladki krompir, korenje in korenino peteršilja zrežite na rezine. V ponvi segrejte olje in na njem približno 10 minut pecite korenje, korenino peteršilja in sladki krompir. Dodajte kolesca čebule in vse skupaj pražite še 5 minut.
2 Odcedite lečo in jo na olivnem olju dušite 5 minut. Začinite jo s soljo in poprom ter počakajte, da se ohladi. Potrgajte iglice rožmarina in lističe peteršilja, vse skupaj drobno sesekljajte in zmešajte z lečo, zelenjavo in rukolo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?