Šparglji so kot nareočeni za hitra kosila in večerje.
Za 2 osebi potrebujete:
- 300 g špargljev (ali belušev)
- 300 g bučk
- 100 g ovčjega sira (lahko uporabite tudi tofu)
- 1 limono/olivno olje
- sol, poper
- drobnjak
Priprava:
1. Šparglje pripravimo za kuho in jim odstranimo olesenele dele. Stebla narežemo na 3 cm velike kose, glavice pa shranimo. Nato stebla špargljev skuhamo v slani vodi. Kuhamo 2 minuti, dodamo glavice in še naprej kuhamo 2 minuti. Šparglje vzamemo ven in jih dobro odcedimo.
2. Bučke narežemo na rezine, posolimo in za 15 minut pustimo, da spustijo vodo, nato pa jo s papirnato kuhinjsko brisačo osušimo. V ponvi na olju popečemo bučko in dodamo šparglje, ki jih za kratek čas popečemo z bučko.
3. Pripravimo polivko: limonov sok dobro pomešamo z olivnim oljem, soljo in poprom. Mešanico bučk in špargljev pomešamo z na kockice narezanim ovčjim sirom in prelijemo s polivko ter posipamo z drobnjakom.