Solata s pečenimi jajčevci

14. 5. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Solata s pečenimi jajčevci

Okusna solata, ki vas bo dodobra nahranila.

Za 4 osebe potrebujete

• 2 jajčevca

• sol

• 1 veliko rdečo čebulo

• 80 g posušenih paradižnikov v olju

• 200 g svežega kozjega sira

• poper

• 3 žlice balzamičnega kisa

• 1 žličko tekočega medu

• 5 žlic olivnega olja

Priprava

Pripravite jajčevca in ju po dolgem zrežite na tanke rezine. Rezine posolite in jih pustite stati približno 20 minut. Čebulo olupite in sesekljajte. Posušene paradižnike odcedite in jih zrežite na trakove. Sir zrežite na koščke. Rezine jajčevcev osušite in jih z obeh strani specite na žaru. Razdelite jih po krožnikih in poprajte. Posujte jih s čebulo, paradižnikom in sirom. Kis zmešajte z medom in oljem ter preliv začinite s soljo in poprom. Solato pokapljajte s prelivom in jo po želji okrasite z baziliko.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord