Klasika, ki označuje začetek pomladi!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2–3 pesti regrata
- 1 strok česna
- 2 majhni šalotki
- 4 žlice olja
- 1 žlico vinskega kisa
- sol, poper
- koščke 2 rezin bagete
- trdo kuhano jajce
- češnjeve paradižnike
- pršut
Priprava:
1 Oplaknite regrat, otresite odvečno vodo in regrat natrgajte na koščke.
2 Solatno skledo natrite s česnom in vanjo stresite solato. Olupljeni šalotki sesekljajte in ju vmešajte v solato.
3 Olje stepite s soljo, poprom in vinskim kisom ter solato začinite, tik preden jo postrežete. Potresite jo s popečenimi kruhovimi kockami in užitnimi cvetovi.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?