Poizkusite ne bo vam žal...
Za 4 osebe potrebujete:
- 320 g špagetov
- 1 koromač
- 150 g belušev
- 1 čebulo
- 100 g slanine
- 1 žlico olivnega olja
- sol, sveže mleti črni poper
- parmezanove ostružke
Priprava:
1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode in jih po kuhanju odcedite.
2 Očistite koromač in beluše ter jih zrežite na manjše koščke. Čebulo olupite in jo drobno sesekljajte.
3 Slanino zrežite na manjše koščke, ki jih nato popražite v rahlo naoljeni ponvi. Dodajte narezan koromač, beluše in čebulo. Popecite in začinite s soljo in poprom. Prilijte malo vode in jed kuhajte približno 10 minut.
4 Zelenjavi primešajte špagete in jed segrejte. Razporedite jo po krožnikih in potresite s parmezanom.