Bodite ustvarjalni, poskusite testenine z brokolijem.
Za 4 osebe potrebujete
• 3–4 žlice nalistanih lešnikov
• 500 g brokolija
• 1 šalotko
• 1 strok česna
• 1 žlico masla
• 400 g špagetov
• sol
• 150 ml zelenjavne juhe
• 40 ml belega vina
• poper
• 1–2 žlici limoninega soka
• nariban muškatni orešček
• 200 g smetane
Priprava
Lešnike popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe. Stresite jih na krožnik in pustite, da se ohladijo.
Brokoli oplaknite in odcedite. Po potrebi ga očistite in razdelite na manjše cvetke, debela stebla pa narežite na kocke. Šalotko in česen olupite in zelo na drobno sesekljajte. V posodi segrejte maslo in na njem popražite šalotko in česen. Špagete skuhajte al dente v vreli osoljeni vodi.
Šalotki dodajte brokoli in prilijte zelenjavno juho in vino. Omako začinite s soljo, poprom, limoninim sokom in muškatom ter jo kuhajte 5 minut.
Brokoliju prilijte smetano in jo v odkriti posodi na kratko prevrite. V omako vmešajte polovico lešnikov. Špagete odcedite in jih previdno zmešajte z omako. Preden jih postrežete, jih posujte s preostalimi lešniki.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 680 kcal, B: 20 g, M: 30 g, OH: 82 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?