Šparglji so odlični tudi junija
19. 6. 2016
| Vir: liza.aktivni.si
Deli
2 / 2
Osebni arhiv
FARTALJA Z DIVJIMI ŠPAGLJI IN POSUŠENIMI PARADIŽNIKI Sestavine: • 2 šopka divjih špargljev • 10 posušenih paradižnikov (pa ne tistih, ki so vloženi v olju) • 2 šalotki • 6 domačih jajc • pol dl kozjega mleka • 2 žlici olivnega olja • sol in poper po okusu Priprava: Najprej pripravimo šparglje: Operemo jih in nato lomimo od zgoraj navzdol na 2 do 3 cm kose. Lomimo toliko časa, dokler gre, tisti del, kjer se špargelj ne zlomi več, lahko uporabimo za pripravo jušne osnove (kuhamo olesenele dele pribl. 20 minut v vreli vodi) za kakšno drugo jed. Posušene paradižnike narežemo na 1 cm široke rezine, šalotki sesekljamo, jajca razžvrkljamo skupaj z mlekom. V večji ponvi na olivnem olju na kratko prepražimo šalotko in posušene paradižnike ter nato dodamo nalomljene divje šparglje in vse skupaj kratko prepražimo. Zalijemo z mešanico jajc in mleka, solimo in popramo. Lahko jo pripravite v enem kosu tako, da ko se zapeče po spodnji strani, jo obrnete in zapečete še po zgornji strani, lahko pa tudi na istrski način v veliki ponvi, kjer jo kar zmešajo.
Recepta je prispeval Danilo – avtor bloga Easy recepti , ki je skozi pisanje bloga odkril tisto pravo ljubezen do hrane ter iskanja in preizkušanja novih receptov.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?