Šparglji so odlični tudi junija

19. 6. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
2 / 2
Osebni arhiv

FARTALJA Z DIVJIMI ŠPAGLJI IN POSUŠENIMI PARADIŽNIKI

Sestavine:

• 2 šopka divjih špargljev
• 10 posušenih paradižnikov (pa ne tistih, ki so vloženi v olju)
• 2 šalotki
• 6 domačih jajc
• pol dl kozjega mleka
• 2 žlici olivnega olja
• sol in poper po okusu

Priprava:

Najprej pripravimo šparglje: Operemo jih in nato lomimo od zgoraj navzdol na 2 do 3 cm kose. Lomimo toliko časa, dokler gre, tisti del, kjer se špargelj ne zlomi več, lahko uporabimo za pripravo jušne osnove (kuhamo olesenele dele pribl. 20 minut v vreli vodi) za kakšno drugo jed.

Posušene paradižnike narežemo na 1 cm široke rezine, šalotki sesekljamo, jajca razžvrkljamo skupaj z mlekom. V večji ponvi na olivnem olju na kratko prepražimo šalotko in posušene paradižnike ter nato dodamo nalomljene divje šparglje in vse skupaj kratko prepražimo. Zalijemo z mešanico jajc in mleka, solimo in popramo.

Lahko jo pripravite v enem kosu tako, da ko se zapeče po spodnji strani, jo obrnete in zapečete še po zgornji strani, lahko pa tudi na istrski način v veliki ponvi, kjer jo kar zmešajo.

Recepta je prispeval Danilo – avtor bloga Easy recepti, ki je skozi pisanje bloga odkril tisto pravo ljubezen do hrane ter iskanja in preizkušanja novih receptov.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?