Za ljubitelje špinače!
Za 16 kosov potrebujete:
- 600 g odtajane in odcejene zamrznjene špinače
- 100 g slanine
- 30 g masla
- 100 g crme fraiche
- sol, sveže mleti poper
- 150 g rikote
- 70 g nastrganega parmezana
- 500 g listnatega testa
- 1 stepeno jajce
Priprava:
1 Špinačne liste dajte v cedilo in jih oplaknite pod hladno vodo. Dobro jih odcedite. Slanino zrežite na drobne kocke. V kozici stopite maslo in na njem med mešanjem popražite slanino. Dodajte špinačo in jo podušite, da ovene. Dodajte crme fraiche in mešanico začinite s soljo in poprom. Vse skupaj naj lahno vre 1 minuto, nato pa počakajte, da se ohladi. Mlačni mešanici primešajte rikoto in parmezan.
2 Pečico segrejte na 180 stopinj. Razgrnite listnato testo in ga zrežite na 16 kvadratov. Na vsakega dajte žličko nadeva. Zapognite robove in jih dobro zatisnite. Žepke razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 15 do 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pred serviranjem naj se še malo ohladijo.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem