Spomladanski zvitki z mesnim nadevom

19. 1. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Pričarajte si pomlad, s spomladanskimi zavitki.

Za približno 12 kosov potrebujete

• 400 g svinjske ribice

• 1 korenček

• 2 tanka pora

• 1 strok česna

• 1 cm svežega ingverja

• 2 žlici olja

• sol, poper

• ½ žličke azijske začimbne mešanice sambal oelek

• 2 lista vlečenega testa (40 x 50 cm)

• 1 žlico raztopljenega masla

• 1 beljak

• 700 ml olja za cvrtje

Priprava

Meso, zelenjavo in ingver sesekljate. Na olju popecite meso. Dodajte česen, ingver, korenje in por ter prepražite. Nadev začinite s soljo, poprom in mešanico sambal oelek ter ga ohladite.

En list testa premažite z maslom in ga pokrijte z drugim listom. Zrežite ga na kvadrate (12 x 12 cm), po njih razporedite nadev in jih zvijte.

Konce premažite z beljakom in jih stisnite skupaj. Zvite ocvrite v vročem olju in jih po želji postrezite s kumaro in paradižnikovo omako.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 170 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 4 g.

Značke: meso zavitki

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri