Imate tudi vi preveč bučk? Zamrznite jih in tako poskrbite, da boste domače dobrote lahko uporabljali celo leto!
Na portalu okusno.je poročajo o tem, da je bučke možno tudi zamrzniti. V kolikor imate torej višek domačih bučk, jih enostavno shranite v zamrzovalniku in tako poskrbite, da imate domačo zalogo na voljo celo leto.
Prehranski strokovnjaki menijo, da z zamrzovanjem ohranite največ hranil, obenem pa tudi minimalno vplivate na okus. Zamrznitev je sila enostavna, zamrznjene bučke pa lahko uporabite v enolončnicah, juhah, pecivih in celo kruhu.
Priporočljivo je, da bučke zamrznete v porcijah in jih tako lahko uporabite naenkrat.
Zamrznitev poteka tako:
1. Izberite mlade, sveže, nepoškodovane bučke.
2. Operite jih ter jih narežite na pol centimetra debele koščke.
3. Koščke pospravite v porcijske vrečke ali posodice ter jih enostavno pospravite v zamrzovalnik.
Bučk pred uporabo ne odtajujte, temveč jih neposredno dodajte v jed, ki jo pripravljate.
Bučke lahko zamrznete tudi naribane. Izberite čvrste bučke, jih operite in naribajte. Po želji lahko naribane bučke za kratek čas (1-2 minuti) poparite, dokler ne posteklenijo. Vse skupaj zapakirajte v manjše posodice s pokrovom, posodice postavite v hladno vodo in jih tako ohladite, nato pa pospravite v zamrzovalnik. Če se v posodici po odtajanju nabere tekočina, jo odlijte, preden bučke uporabite v jedeh.
Tako se boste lahko celo leto razvajali z domačimi dobrotami, obenem pa si zagotovili tudi hranila, ki se v bučkah skrivajo. Dvojna zmaga!
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?