Steak s hrustljavo poprovo skorjico

Steak s hrustljavo poprovo skorjico (foto: revija Lisa) revija Lisa
25. 9. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Zdraven se odlično poda krompirjeva solata s fižolom

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g krompirja
  • sol
  • 1 žličko semen kumine
  • 500 g stročjega fižola
  • 1 šopek koprca
  • 200 g kisle smetane
  • 100 g solatne majoneze
  • 50 ml juhe
  • 3 žlice kisa
  • poper
  • sladkor
  • 2 rdeči čebuli
  • 4 steake (bok, po 180 g)
  • 3 žličke vloženih zelenih poprovih zrn
  • 2 žlički posušenih rožnatih poprovih zrn
  • 2 žlici stopljenega masla

Priprava

Krompir operite in ga približno 20 minut kuhajte v večji količini slane vode, ki ste ji dodali kumino. Vodo po kuhanju odlijte, počakajte, da se krompir nekoliko ohladi, ga nato olupite in ga zrežite na rezine. Fižol operite, ga očistite in ga približno 12 minut kuhajte v slani vodi. Vodo po kuhanju odlijte, fižol oblijte z ledeno hladno vodo in ga odcedite.

Koprc oplaknite, ga otresite do suhega in ga sesekljajte. Nato mu primešajte kislo smetano, majonezo, juho in kis. Začinite s soljo, poprom in sladkorjem. Čebuli olupite, ju prepolovite in zrežite na trakove. Zmešajte jih s krompirjem, fižolom in polivko. Solato postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Grobo sesekljajte poprova zrna. Steake obrišite, jih lahno solite in jih pritisnite ob poprovo mešanico. V nepregorni ponvi segrejte stopljeno maslo in na njem pecite steake z vsake strani po 2 minuti. Nato jih postavite za 10–12 minut še v pečico. K steakom postrezite solato.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo približno 840 kcal, beljakovine: 49 g, maščobe: 56 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri