Super trik! Tako papriko narežete v 30 sekundah in zelo malo zavržete (VIDEO)

Super trik! Tako papriko narežete v 30 sekundah in zelo malo zavržete (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
12. 3. 2022

Paprika je zelo vsestranska. Odlična je surova, popečena ali kot ena od sestavin v enolončnicah in omakah. Je tudi odličen vir pomembnih vitaminov in mineralov.

100 g sladke zelene surove babure denimo vsebuje 80 mg vitamina C, 10 mg kalcija, 10 mg magnezija in kar 175 mg kalija. Vsebuje tudi vitamine B skupine, cink ter številne druge, za naše telo pomembne snovi. Rdeči čiliji vsebujejo še bistveno več vitamina C, predvitamina A in mineralov.

Toda kako narezati to zelenjavo nenavadne oblike čimbolj enakomerno, kar najhitreje in seveda tudi tako, da čim manj zelenjave zavržemo?

Vsakdo se rezanja in sekljanja seveda loti na svoj način – en sam in pravilen ne obstaja. A ta mladi profesionalni kuhar in lastnik The Macro Kitchen Andrew Garza predstavi zelo preprost trik, s katerim boste prihranili čas in tudi zelenjavo.

Tako deluje trik …

Namesto da papriki preprosto odrežete cel vrh ali se lotite nerodnega izrezovanja peclja, zarežite tik ob osnovi peclja. Tako vam vrha paprike ne bo treba zavreči. Odrežite še dno paprike. Nato papriko prerežete vzdolž in izžrete še semena.

Zelo preprosto in učinkovito!

@themacrokitchen How I Cut Bell Peppers 🫑 #learnontiktok #foodtok #chef ♬ original sound - TheMacroKitchen