Svinjska ribica z ocvrtim pastinakom

12. 8. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Svinjska ribica z ocvrtim pastinakom (foto: Profimedia)
Profimedia

Zamisel za odlično kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g svinjske ribice
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žličko posušenega česna 
  • 2 žlički limonovega soka
  • 1/4 žličke sesekljanega čilija • sol

Za pastinak:

  • 3 velike pastinake
  • 1 žličko mlete sladke paprike
  • 2 žlici olivnega olja

Za pesto:

  • 50 g olupljenih mandljev
  • pest peteršilja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici limonovega soka

Priprava:

1 Meso premažite z mešanico olivnega olja, posušenega česna, limonovega soka, čilija in soli. Pustite stati nekaj minut.

2 Pastinak olupite in ga nastrgajte ali zrežite na paličice. V skledi jih zmešajte s sladko papriko, soljo in oljem. Razporedite jih po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in jih 15–20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

3 Segrejte rebrasto ponev. Vanjo položite meso in ga rjavo zapecite z obeh strani (vse skupaj 8 minut). Ponev odstavite in pustite meso počivati nekaj minut.

4 Pripravite pesto. Vse sestavine stresite v blender in jih sesekljajte v pasto. Če je treba, dodajte malo vode.

5 Meso zrežite na rezine in jih postrezite z ocvrtim pastinakom in mandljevim pestom.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ