Glavna jed, ki bo navdušila.
Za 4 osebe potrebujete
- 800 g mokastega krompirja
- sol, poper
- 500 g zelenega stročjega fižola (zamrznjenega)
- 8 svinjskih medaljonov (po 80 g)
- 2 žlici olja
- 2 rezini toasta
- 1 žlico gorčice s figami
- 4–5 žličk akacijevega medu
- 50 g sesekljane prekajene slanine
- 200 ml mleka
- 2 žlici masla
- nariban muškatni orešček
Priprava
Krompir olupite, zrežite na kocke in v osoljeni vodi kuhajte približno 20 minut. Fižol v osoljeni vodi kuhajte od 12 do 15 minut, ga na cedilu prelijte z mrzlo vodo in odcedite.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Meso oplaknite, osušite in na 1 žlici olja med obračanjem pecite od 1 do 2 minuti. Medaljone začinite in shranite na toplem.
Kruhu odstranite skorjo, ga opecite, zrežite na kocke in zmeljite v multipraktiku. Drobtine zmešajte z gorčico in od 3 do 4 žličkami medu. Medaljone položite na pekač, jih obložite s kruhovo maso in v pečici pecite od 7 do 9 minut. Po potrebi jih pokrijte z aluminijasto folijo.
Fižol in slanino popražite na 1 žlici olja. Začinite s soljo, poprom in 1 žličko medu. Krompirju odlijte vodo. Dodajte mu vroče mleko, maslo in sol ter zmečkajte v pire. Medaljone postrezite s krompirjem in fižolom.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 48 g.
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja