Pod plaščkom iz gorčice in drobtin
Za 4 osebe potrebujete
• 250 g šalotke
• 4 žlice olja
• 250 ml suhega rdečega vina
• 150 ml juhe
• 4 svinjske steake (po 170 g)
• 20 g mehkega in 30 g hladnega masla
• 4 žlice drobtin
• 1 žlico zrnate gorčice
• 1 jajce
• sol, poper
• 2 žlici balzamičnega kisa
• 2 žlici bezgove marmelade
Priprava
Šalotke olupite in jih po dolgem prepolovite. Nato jih ob stalnem obračanju popecite na 2 žlicah olja in nato zalijte z vinom in juho. Pustite lahno vreti približno 10 minut. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Meso osušite do suhega. Zmešajte mehko maslo, drobtine, gorčico in jajce ter zmes začinite. Steake z vsake strani od 1 do 2 minuti pecite na 2 žlicah olja in jih začinite. Po njih nato porazdelite priprav-ljeno zmes, jo pritisnite in meso nato položite v pekač. V pečici ga pecite od 6 do 8 minut, da postane lepo zlato rjavo.
Šalotkam dodajte kis in marmelado ter jih zavrite. Nato jim primešajte koščke hladnega masla in jih ponovno začinite. Postrezite jih z gratiniranimi steaki in po želji še okrasite.
Čas priprave: 65 minut.
Na osebo: približno 520 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 11 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek