25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Svinjski zvitek z ohrovtom

Svinjski zvitek z ohrovtom (foto: Profimedia) Profimedia
10. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zdrav in okusen zvitek...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kg svinjine (pleče)
  • sol, poper, kumino
  • 3 stroke česna
  • 2 žlici gorčice
  • 150 g slanine (rezine)
  • 1 glavo ohrovta
  • 3 jajca
  • 100 ml olja
  • 300 g čebule
  • krompir ali kruh za prilogo

Priprava:

1 Meso po sredini zarežite skoraj do konca, ga razprite, nanj položite plast folije za živila in ga nežno potolcite. Začinite s soljo, poprom in kumino ter ga natrite s strtim česnom in gorčico.

2 Po mesu razporedite slanino in blanširane liste ohrovta. Jajca ubijte v skledo. V ponvi segrejte olje, nanj vlijte jajčno mešanico in specite umešana jajca. Razporedite jih po listih ohrovta.

3 Meso zvijte in ga povežite s sukancem. Položite ga v pekač in okoli njega razporedite krhlje olupljene čebulo. Dno pekača napolnite z vodo in meso pecite približno 60 minut v pečici, segreti na 170 stopinj. Med peko ga večkrat oblijte z nastajajočo omako. Po peki odstranite sukanec in meso zrežite na rezine. Postrezite jih s pečenim krompirjem ali svežim kruhom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri