Ta skrivna sestavina bo naredila vaše jutranje kosmiče zares kremaste (Pripravljeno v 10 minutah!)

Ta skrivna sestavina bo naredila vaše jutranje kosmiče zares kremaste (Pripravljeno v 10 minutah!) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 10. 2021

Ljubitelji ovsenih kosmičev – od zdaj naprej si jih boste želeli pripravljati tako.

Sladki ali slani – za mnoge izmed nas so ovseni kosmiči glavna sestavina zajtrka. Žitarice so preprosto zelo priročne – le malo nas je namreč, ki imamo že nadvse zgodaj zjutraj čas za pripravo in kuhanje zapletenega obroka. Hkrati pa tudi odličen vir vitaminov in mineralov, vlaknin in ogljikovih hidratov, ki poskrbijo za prvo dozo energije in nasitijo.

Ovsene kosmiče lahko pripravimo tople, iz njih kaj spečemo (mafine denimo), lahko jih pripravimo dan prej in nas v hladilniku počakajo čez noč ali najbolj preprosto, kosmiče prelijemo z mlekom ali sadnim sokom.

Namesto mleka lahko uporabimo tudi jogurt ali slastne kremaste prelive. Na povezavi Kosmiči, slastni prelivi, posipi in drugi namigi preverite recepte.

Če iščete idejo, kako kosmiče pripraviti, da bodo zares kremasti in še bolj okusni – in za vse, ki vas še nismo prepričali, da kosmiči čisto zares niso dolgočasni –, je tu preprost trik …
Taryn Elliott | Pexels

To je skrivna sestavina

Za pripravo uporabite kokosovo mleko. Skupaj z malo vode. In dobili boste najbolj kremaste, puhaste, slastne ovsene kosmiče oz. ovseno kašo.
Tako jih pripravite:

V kozico stresite 50 g ovsenih kosmičev, jih prelijte s 100 ml kokosovega mleka in dodajte kanček vode. Kozico postavite na štedilnik in med stalnim mešanjem segrevajte do vretja.

Nato zmanjšajte temperaturo in naj kosmiči počasi vrejo še nekaj minut oziroma dokler ne dobite želene kremaste konsistence. In ne pozabite ves čas mešati. Po potrebi dodajte še kanček kokosovega mleka.

Ne marate kokosovega mleka? Imamo še en trik!

Profimedia
Uporabite banano in beljake.

Banane bodo poskrbele za sladkost in kremasto teksturo, dodajte še beljak, pa boste jedli najbolj puhaste kosmiče, kar ste jih kdaj poskusili.

Tako jih pripravite:

Za dve osebi boste potrebovali 50 g kosmičev, 400 ml vode, 1 banano (narezano), ščep soli, beljak (približno 120 g). Namesto banane lahko uporabite tudi hruško ali jabolko.

V kozico stresite ovsene kosmiče in 300 ml vode (100 ml prihranite za pozneje), narezano banano in ščepec soli. Premešajte in počasi kuhajte do vretja. Nato zmanjšajte temperaturo.

Dodajte preostanek hladne vode in premešajte. Ta korak je zelo pomemben, s hladno vodo namreč znižate temperaturo kosmičev, tako beljak ne bo zakrknil.

Nato takoj vmešajte beljak in nadaljujte z mešanjem, dokler ne postanejo kosmiči kremasti. Kuhajte še približno 2 do 3 minute.

Pripravljene kosmiče obogatite po svojem okusu: vmešajte cimet ali po vrhu naribajte čokolado, vmešate lahko tudi kikirikijevo maslo, rozine, oreščke in semena ali okrasite s še nekaj koščki banane oziroma z drugim sadjem …

In še ena ideja za konec: