Recept za zajtrk ali malico: skodelice iz ovsenih kosmičev s polnilom na 4 načine

Recept za zajtrk ali malico: skodelice iz ovsenih kosmičev s polnilom na 4 načine (foto: profimedia) profimedia
3. 10. 2020

Skodelice iz ovsenih kosmičev lahko jeste za zajtrk ali pa jih nesete s seboj na delo, saj so majhne in kompaktne. Poleg tega jih lahko naredite po svojem okusu. 

Ste za sladko, sadno in čokoladno? Ta recept je prilagojen vsem okusom, in ko ga osvojite, boste z veseljem eksperimentirali še sami. 

Najprej pripravimo osnovo za vse skodelice. Katerikoli okus želite, za osnovo najprej potrebujete naslednje sestavine: 

  • 3 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1 skodelico in pol mleka (rastlinskega ali kravjega)
  • 1/4 skodelice medu ali javorjevega sirupa
  • 2 žlici lanenih semen
  • 1 žlico vanilijevega ekstrakta
  • ščep cimeta
  • ščep soli
  • 1 žličko pecilnega praška

Pečico segrejte na 180 stopinj in pripravite pekač za mafine. V veliki posodi zmešajte ovsene kosmiče, cimet, pecilni prašek in sol. 

V drugi posodi zmešajte mleko, med ali javorjev sirup, semena in vanilijo. Pustite stati 5 minut, preden dodate naslednje sestavine, ki so odvisne od tega, kakšen nadev izberete. 

Izberite enega od štirih nadevov ...

Čokoladni nadev

Potrebujete: 

  • 2 žlici arašidovega masla
  • 2 zmečkani banani
  • koščke temne čokolade

V skledo z mokrimi sestavinami (osnova) dodajte arašidovo maslo, banani in koščke temne čokolade. Zmešajte mokre in suhe sestavine iz obeh skled skupaj. Maso enakomerno razporedite v pekač za mafine in po vrhu potresite s koščki temne čokolade. Pecite od 30 do 35 minut, oziroma dokler zobotrebec ne ostane čist, ko ga potisnete v skodelico. 

profimedia
Jabolko in cimet

Potrebujete: 

  • 1/2 žlice cimeta
  • 2 žlici mandljevega masla
  • 1/2 skodelice domače jabolčne omake (prekuhajte in pretlačite jabolka)
  • nekaj jabolčnih krhljev

Cimet, mandljevo maslo in jabolčno omako dodajte v skledo z mokrimi sestavinami. Nato zmešajte mokre in suhe sestavine, maso razporedite po pekaču in na vrh dajte krhlje jabolk. Pecite med 30 in 35 minut. 

Borovnice in mandlji

Potrebujete:

  • 1/2 skodelice jabolčne omake
  • 2 žlici mandljevega masla
  • 1/4 skodelice borovnic
  • 2 žlici sesekljanih mandljev

Mandljevo maslo, jabolčno omako, mandlje in borovnice dodajte k mokrim sestavinam, nato zmešajte suhe in mokre sestavine skupaj. Maso razporedite v pekač za mafine, na vrhu potresite borovnice in postavite v pečico za 30 do 35 minut. 

Banana in arašidovo maslo

Potrebujete: 

  • 3 žlice arašidovega masla
  • 2 zmečkani banani
  • nekaj bananinih koščkov

Arašidovo maslo in banani dodajte v posodo z mokrimi sestavinami. Združite mokre in suhe sestavine ter maso razporedite v pekač za mafine. Na vrh dajte narezane koščke banan in postavite v pečico. Pecite med 30 in 35 minut. 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri