To bo vaša nova najljubša praznična sladica!
Si želite razvajati s praznično sladico, pa se vam ne ljubi peči? Pripravite slastne čokoladno-pomarančne ploščice, ki so narejene iz treh božanskih plasti. Priprava je izjemno enostavna, okusi pa vas bodo naravnost navdušili!
Sestavine:
Za podlago:
- 3/4 skodelice masla
- 1/3 skodelice sladkorja
- 8 žlic kakava
- 2 stepeni jajci
- 2 skodelice zdrobljenih piškotov
- 3/4 skodelice kokosove moke
- 1/2 skodelice drobno sesekljanih orehov
Za pomarančni nadev:
- 3/4 skodelice masla
- 3 žlice pomarančnega soka
- Naribana lupinica 1 manjše pomaranče
- 2 skodelici sladkorja v prahu
- 1/4 skodelice pudinga v prahu
- 1 žlica mleka
Za čokoladni preliv:
- 1 skodelica naribane temne čokolade
- 2 žlici masla
Postopek:
1. Najprej pripravite podlago. V kozici pri nizkem ognju raztopite maslo, ki mu takoj primešajte še sladkor in kakav. Ko se vse skupaj lepo stopi in poveže, vmešajte še jajci in nenehno mešajte, da dobite teksturo mehkega umešanega jajca.
2. Jajčni zmesi vmešajte še piškote, kokosovo moko in orehe. Ko dobite enotno zmes jo prelijte v pekač, obložen s peki papirjem.
3. Čas je za pripravo pomarančnega nadeva. Z električnim mešalnikom pomešajte maslo, pomarančni sok, pomarančno lupinico, sladkor v prahu in mleko.
Zmes mora biti gosta, a mazljiva. Če menite, da je pregosta, ji lahko dodate še nekaj dodatnega mleka, če je preredka pa primešajte še nekaj sladkorja v prahu.
4. Pomarančno plast enakomerno prelijte čez podlago ter vse skupaj postavite v hladilnik za nekaj ur.
5. Pri nižjem ognju stopite čokolado in z njo prelijte pomarančni nadev. Vse skupaj ponovno postavite v hladilnik, da se čokolada strdi.
6. Ohlajeno sladico vzemite iz hladilnika, narežite na kocke in postrezite.
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del