TAKO pripravite najboljšo bučno rolado! (recept)

17. 9. 2022
Deli
TAKO pripravite najboljšo bučno rolado! (recept) (foto: Profimedia)
Profimedia

Preverite, kako pripraviti izjemno okusno in enostavno jesensko sladico, ki bo navdušila prav vse!

Sestavine:

Za biskvit:

  • 100 g moke
  • 150 g kuhane buče
  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 1/2 čajne žličke kardamoma
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Za nadev:

  • 200 g sirnega namaza
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 80 g masla (pustite ga na sobni temperaturi, da se nekoliko zmehča)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Priprava:

1. Kuhano bučo dobro pretlačite z vilico ali jo z električnim mešalnikom spasirajte v "bučin pire".

2. V skledo stresite moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Dodajte tudi začimbe in vse skupaj dobro pomešajte.

3. V ločeni posodi razžvrkljajte jajca in jim počasi primešajte sladkor, da dobite bledo rumeno kremo.  Nato vmešajte še bučo in vanilijev ekstrakt.

Prva tekma proti Dallasu: Dončićeva zaročenka pokazala, kako ponosna je

4. Združite suhe in mokre sestavine ter vse skupaj dobro premešajte, da dobite enotno zmes brez grudic.

5. Pekač obložite s peki papirjem in čezenj premažite nekaj masla. Dobljeno maso stresite na pekač in ga z lopatko enakomerno razporedite po celotni površini. Biskvit pecite približno 10-15 minut pri temperaturi 190°C. Pečen je, ko se ob robovih rahlo rjavo zapeče, na dotik pa je prožen.

6. Še vroč biskvit skupaj s papirjem za peko zvijte v rolado. Nato ga zavitega pustite, da se ohladi.

7. V posodo stresite kremni sir in mu primešajte sladkor v prahu, maslo ter vanilijev ekstrakt. Masa mora biti kremasta - v kolikor je pregosta, ji lahko dodate malo mleka ali vode.

8. Ohlajen biskvit odvijte in ga premažite z nadevom. Ob robu pustite približno 2 cm nenamazanega testa. 

9. Namazan biskvit previdno zavijte v rolado in medtem z biskvita sproti odstranjujte papir za peko. Dobljeno rolado zavijte v folijo za živila in jo pustite 1 uro v hladilniku, nato pa jo postrezite.