Je sploh še kaj boljšega od toplih medenjakov ob hladnih večerih? Preverite, kako jih hitro in enostavno pripraviti.
Sestavine:
- 500 g moke
- 150 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- 150 g medu
- 2 jajci
- 1 žlica cimeta
- 1 žlica sode bikarbone
Priprava:
1. Med segrejte, da postane nekoliko bolj tekoč.
2. Med nato stresite v skledo in mu počasi, nežno primešajte še ostale sestavine. Mešajte, dokler ne dobite goste, enakomerne mase.
3. Iz mase oblikujte manjše kroglice ali razvaljajte testo in izrežite piškote različnih oblik. Piškote nato položite na pekač, obložen s peki papirjem in jih pecite 12 minut pri temperaturi 160°C.
Piškote lahko postrežete še tople, v nasprotnem primeru pa jih zaprite v plastično posodo, saj se bodo na zraku posušili in postali trdi.
- Preberite tudi: Bližajo se decembrske pojedine: vemo, kako se po vsej tej hrani ne boste počutili napihnjeno