Tega z moko niste še nikoli naredili, pa bi morali takoj, ko jo prinesete iz trgovine!

2. 6. 2023
Deli
2 / 2
Profimedia

KAJ NAREDITI Z MOKO, KI JO PRINESETE IZ TRGOVINE?

Ne, ni pomembno, katere vrste moko ste kupili in ne bomo govorili o tem, kam boste moko pretresli in kje jo boste shranjevali (čeprav je oboje pomembno), niti kaj morate iz nje speči ali skuhati.

Kaj bi torej morali najprej narediti, ko prinesete domov moko? 

Uporabite jo za čiščenje nerjavečega jekla v vaši kuhinji. Sliši se precej čudno in kot da bo na koncu iz tega nastala velika zmeda, vendar se izplača preizkusiti, saj deluje! Lahko jo uporabite na umivalniku in pipi, vratih hladilnika, pripomočkih in površinah iz nerjavečega jekla. 

Moka lahko prodre tudi v najmanjše luknjice, kamor krpa in goba ne dosežeta in odstrani ostanke umazanije. Z moko je vaša kuhinja lahko zares čista in sijoča, brez skrbi, da bi se na njej še naprej razmnoževale bakterije. 

Kako čistiti z moko? 

Najprej površine očistite kot običajno (npr. z gobico in milinico). Popolnoma jih posušite, lahko počakate nekaj časa, da se posušijo tudi kapljice, ki ste jih spregledali. Saj veste, moka in voda bosta ustvarili packarijo. 

Potem malo moke potresite po površini, če pa čistite npr. vrata hladilnika, jo vsujte na krpo. Moko začnite vtirati v površino, kot bi hoteli voskati avto. Uporabljajte krožne gibe, dokler moka ne izgine in ostane le sijoča površina. 

Ne boste je porabili veliko, zato vam je bo zadosti ostalo za vaše pekovske podvige. In ne, ni nujno, da to naredite samo z novo moko, a tako boste lažje ohranili navado - vsakokrat, ko prinesete domov novo moko, z njo najprej očistite kuhinjo.

Katarina Čas v podkastu razkrila vse o nesojenem prizoru z Leonardom DiCapriem: "Bila sem precej razočarana, želela sem nazaj domov."

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije