Čas za sladkanje!
Za 12 kosov potrebujete:
Za dno:
- 250 g maslenih piškotov
- 25 g sladkorja v prahu
- ščepec mletega cimeta
- 50 g mletih mandljev
- 100 g masla
Za kremo:
- 500 g kremnega smetanovega namaza
- 250 g kisle smetane
- 100 g sladkorja
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 2 jajci
- 2 rumenjaka
In še:
- 200 g rdečega ribeza
Priprava:
1 Zmeljite piškote in jim primešajte sladkor, cimet in mandlje. Vgnetite še kocke masla in mešanico zatisnite ob dno in robove modla.
2 Zmešajte smetanov namaz in kislo smetano, obe vrsti sladkorja, prašek za puding, jajci in rumenjaka. Mešanico razporedite po piškotnem dnu. Pogladite površino in po njej razporedite polovico oplaknjenih jagodk ribeza.
3 Model zavijte v aluminijasto folijo in ga postavite v pekač, ki je do dveh tretjin modla napolnjen z vodo. Torto približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Pečice med peko ne odpirajte.
4 Pečena torta naj se ohladi. Nato jo čez noč postavite v hladilnik. Odstranite obod in torto okrasite s preostalim ribezom.
Novo na Metroplay: "Izzivov ne bomo mogli uspešno razreševati, če bomo čakali na tretje življenjsko obdobje"