Ta torta pa je zagotovo odličnega okusa!
Za 12 kosov potrebujete:
Za piškotno dno:
- 200 g maslenih piškotov
- 70 g masla
- 90 g mlečne čokolade
Za 1 plast:
- 6 listov želatine
- 100 g maskarponeja
- 250 g pasirane skute
- ščepec mletega kardamoma
- 130 g sladkorja
- sok 1 velike limone
Za drugo plast:
- 250 ml smetane
- 7 listov želatine
- 180 g borovničeve marmelade
- 100 g kisle smetane
- malce sladkorja
Priprava:
1 Piškote drobno zmeljite in jim primešajte stopljeno maslo in čokolado. Mešanico zatisnite ob dno in stranice tortnega modla. Robove lahno premažite z oljem.
2 Za pripravo prve plasti liste želatine za nekaj minut namočite v hladni vodi. V tem času zmešajte maskarpone, skuto, sladkor, kardamom in limonov sok. Mešanico malce stepite. 1/3 te mešanice segrejte na 40–50 stopinj in v njej stopite ožeto želatino. Nato jo vmešajte v stepeno smetano in prelijte po piškotnem dnu. Model za 1 uro postavite v hladilnik.
3 Za pripravo drugega sloja stepite smetano. Želatino za nekaj minut namočite v hladni vodi. Segrejte marmelado in v njej stopite ožeto želatino. Primešajte še kislo smetano in stepeno smetano ter plast prelijte po hladni prvi plasti. Torto nato za približno 2 uri postavite v hladilnik.