Tribarvna skutna torta z borovničevo smetano

Tribarvna skutna torta z borovničevo smetano (foto: Profimedia) Profimedia
14. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ta torta pa je zagotovo odličnega okusa!

Za 12 kosov potrebujete:

Za piškotno dno:

  • 200 g maslenih piškotov
  • 70 g masla
  • 90 g mlečne čokolade

Za 1 plast: 

  • 6 listov želatine
  • 100 g maskarponeja
  • 250 g pasirane skute
  • ščepec mletega kardamoma
  • 130 g sladkorja
  • sok 1 velike limone

Za drugo plast:

  • 250 ml smetane
  • 7 listov želatine
  • 180 g borovničeve marmelade
  • 100 g kisle smetane
  • malce sladkorja


Priprava:
1 Piškote drobno zmeljite in jim primešajte stopljeno maslo in čokolado. Mešanico zatisnite ob dno in stranice tortnega modla. Robove lahno premažite z oljem.

2 Za pripravo prve plasti liste želatine za nekaj minut namočite v hladni vodi. V tem času zmešajte maskarpone, skuto, sladkor, kardamom in limonov sok. Mešanico malce stepite. 1/3 te mešanice segrejte na 40–50 stopinj in v njej stopite ožeto želatino. Nato jo vmešajte v stepeno smetano in prelijte po piškotnem dnu. Model za 1 uro postavite v hladilnik.

3 Za pripravo drugega sloja stepite smetano. Želatino za nekaj minut namočite v hladni vodi. Segrejte marmelado in v njej stopite ožeto želatino. Primešajte še kislo smetano in stepeno smetano ter plast prelijte po hladni prvi plasti. Torto nato za približno 2 uri postavite v hladilnik.