10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Vegetarijansko: Bučne mini pite

Vegetarijansko: Bučne mini pite (foto: Arhiv revije Lisa) Arhiv revije Lisa
17. 12. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Lepo aromatične s kozjim sirom.

Za 8 kosov potrebujete:
  • 100 g masla
  • 200 g moke
  • 1 rumenjak
  • sol in poper
  • 400 g pora
  • 400 g buče hokaido
  • 2 jajci
  • 200 g smetane
  • 150 g kozjega kamambera (na primer kot zvitek)
Priprava:

1. Kocke masla pregnetite z moko, rumenjakom, 1 ščepcem soli in 3 do 4 žlicami vode. Testo zavijte v prozorno folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.

2. Očistite zelenjavo. Por zrežite na obročke in jih 6 do 8 dušite v slani vodi. Po kuhanju ga odcedite in počakajte, da se ohladi. Bučo zrežite na kocke.

3. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite modelčke za pite (premera 10 cm). Testo razdelite na osem delov in ga na lahno pomokani delovni površini okroglo razvaljajte (na premer 12 do 13 cm). S testom obložite modelčke za pite in oblikujte robove.

4. Po testu razporedite por in bučo. Razžvrkljajte jajca in smetano ter mešanico krepko začinite s soljo in poprom. Sir zrežite na kocke in jih primešajte jajcem. Prelijte po zelenjavi in mini pite na srednjem nivoju pečice pecite približno 40 minut.

Čas priprave: približno 2 uri in 40 minut.
Na kos: približno 360 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri