Domače sadje se sreča z eksotičnim sadežem – slastna zveza
Za 24 kosov potrebujete
- pol kocke (21 g) svežega kvasa
- 125 g sladkorja
- 150 ml mleka
- 375 g moke
- pol žličke soli
- 6 jajc
- 125 g masla
- 1 kozarec (720 ml) višenj
- 500 g puste skute
- 40 g jedilnega škroba
- 75 ml kokosovega mleka
- 100 g kokosovega čipsa
- pol žličke nastrgane lupinice neškropljene limone
Priprava
Kvas nadrobite v skledo. Primešajte mu 1 žličko sladkorja, malce mleka in 1 žlico moke. Posodo pokrijte in pustite, da testo na toplem vzhaja približno 15 minut. Nato mu dodajte še 70 g sladkorja, preostalo moko in mleko, sol, dve jajci in 75 g masla ter vse sestavine s priključkom za gnetenje električnega mešalnika zgnetite v gladko testo. Testo še enkrat pokrijte s čisto krpo in ga pustite vzhajati še približno 30 minut.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namaščen pekač obložite s testom. Višnje odcedite. Ločite 4 rumenjake od beljakov. Stopite 50 g masla in mu primešajte rumenjake, 50 g sladkorja, skuto, škrob, kokosovo mleko in limonovo lupinico. Iz beljakov stepite trd sneg in ga skupaj s 50 g kokosovega čipsa primešajte kremi. Pogladite jo po testu in po njem razporedite višnje in preostal kokosov čips. Kolač pecite približno 50 minut, da se obarva zlato rjavo.
Čas priprave: približno 2 uri in 5 minut.
Na kos: približno 210 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 22 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?