Višnjev kolač s kokosom

23. 3. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Višnjev kolač s kokosom (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Domače sadje se sreča z eksotičnim sadežem – slastna zveza

Za 24 kosov potrebujete

  • pol kocke (21 g) svežega kvasa
  • 125 g sladkorja
  • 150 ml mleka
  • 375 g moke
  • pol žličke soli
  • 6 jajc
  • 125 g masla
  • 1 kozarec (720 ml) višenj
  • 500 g puste skute
  • 40 g jedilnega škroba
  • 75 ml kokosovega mleka
  • 100 g kokosovega čipsa
  • pol žličke nastrgane lupinice neškropljene limone

Priprava

Kvas nadrobite v skledo. Primešajte mu 1 žličko sladkorja, malce mleka in 1 žlico moke. Posodo pokrijte in pustite, da testo na toplem vzhaja približno 15 minut. Nato mu dodajte še 70 g sladkorja, preostalo moko in mleko, sol, dve jajci in 75 g masla ter vse sestavine s priključkom za gnetenje električnega mešalnika zgnetite v gladko testo. Testo še enkrat pokrijte s čisto krpo in ga pustite vzhajati še približno 30 minut.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namaščen pekač obložite s testom. Višnje odcedite. Ločite 4 rumenjake od beljakov. Stopite 50 g masla in mu primešajte rumenjake, 50 g sladkorja, skuto, škrob, kokosovo mleko in limonovo lupinico. Iz beljakov stepite trd sneg in ga skupaj s 50 g kokosovega čipsa primešajte kremi. Pogladite jo po testu in po njem razporedite višnje in preostal kokosov čips. Kolač pecite približno 50 minut, da se obarva zlato rjavo.

Čas priprave: približno 2 uri in 5 minut.

Na kos: približno 210 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 22 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"